Gorillaz: Cracker Island

5054197213168

Nieuw product

140g

Limited Indie Exclusive Edition

Neon Purple Vinyl

Meer details

Meer informatie

De vierkoppige stripband uit Groot-Brittannië werd opgericht door Blur-zanger Damon Albarn en striptekenaar Jamie Hewlett. In 2001 verscheen hun debuutalbum "Gorillaz", dat onder meer in Duitsland, Oostenrijk en Groot-Brittannië in de Top 3 van de hitlijsten terechtkwam. Daarna volgden nog zes internationaal zeer succesvolle albums. In maart 2023 vierde de band zijn 20-jarig bestaan.

"Cracker Island" is het achtste studioalbum van de band in totaal. Het wordt aangekondigd met de release van de nieuwe single "New Gold" op 31 augustus. Op de single zijn Tame Impala - het psychedelische muziekproject van de Australische multi-instrumentalist Kevin Parker - en Bootie Brown van de alternatieve hiphopgroep The Pharcyde te horen. Het nieuwe album bevat andere spannende samenwerkingen met grote namen als Stevie Nicks van Fleetwood Mac, Beck en Thundercat.

De virtuele band is geëxplodeerd op TikTok en heeft in een paar maanden tijd meer dan 2 miljoen volgers gekregen op het platform, waar ze blijven innoveren en virtuele personages brengen waar geen enkel personage eerder is gegaan. Voorwaarts en moedig omhoog!

Recensies

"Op Cracker Island wijden de Gorillaz zich overwegend aan melancholische nuances. Toch hoeft niemand het te doen zonder dansbare pop en spectaculaire features." (VISIONS, maart 2023)

30 andere producten in dezelfde categorie: