Ed Sheeran - (Limited Edition) (Yellow Vinyl) Bekijk groter

Ed Sheeran - (Limited Edition) (Yellow Vinyl)

5054197170577

Nieuw product

Geel Vinyl

Meer details

Meer informatie

Ed Sheeran heeft de release van zijn nieuwe album "-" (Subtract) aangekondigd. Het zal worden uitgebracht via Asylum/Atlantic en markeert tevens het einde van het "Mathematical" album tijdperk. Dit tijdperk begon ruim tien jaar geleden in 2011. Op zijn nieuwe album keert Ed terug naar zijn singer-songwriter roots. Geschreven tegen een achtergrond van persoonlijk verdriet en hoop, ervaren we op "-" (Subtract) een van 's werelds grootste sterren zo kwetsbaar en waarheidsgetrouw als zelden tevoren.

Zegt Ed: "Ik had 'Subtract' al meer dan tien jaar in de maak. Het zou het perfecte akoestische album worden, ik schreef honderden nummers en nam ze op, geleid door een duidelijke visie van waar ik wilde dat de reis naartoe zou gaan. Toen, begin 2022, veranderde een reeks gebeurtenissen mijn leven, mijn geestelijke gezondheid en uiteindelijk mijn kijk op muziek en kunst.

Liedjes schrijven is als therapie voor mij. Het helpt me mijn gevoelens beter te begrijpen. Toen ik deze liedjes schreef, had ik geen specifiek doel voor ogen, ik zette gewoon op papier wat er op dat moment uitkwam. En in iets meer dan een week heb ik meer dan tien jaar werk vervangen door mijn diepste, donkerste gedachten.

Binnen een maand hoorde mijn zwangere vrouw dat ze een tumor had die pas na de bevalling behandeld kon worden. Mijn beste vriend Jamal, die als een broer voor me was, stierf plotseling. En ik stond zelf voor de rechter om mijn integriteit en carrière als liedjesschrijver te verdedigen. Het was een spiraal van angst, depressie en bezorgdheid. Het voelde alsof ik verdronk, alsof mijn hoofd zo ver onder water was dat als ik opkeek ik de oppervlakte kon zien, maar niet naar lucht kon happen.

Als kunstenaar zag ik maar één manier om in deze situatie geloofwaardig een werk uit te brengen: het moest onvervalst laten horen waar ik nu ben en hoe ik me op dit punt in mijn leven moet uitdrukken. En dat is precies wat dit album doet. Het opent het luik naar mijn ziel. Voor het eerst probeer ik niet een album te maken dat mensen leuk zullen vinden, ik breng gewoon iets uit dat eerlijk is en laat zien waar ik sta in mijn volwassen leven.

Dit is de dagboekaantekening van wat er in februari vorig jaar gebeurde en mijn manier om het allemaal te begrijpen. Dit is 'Subtract'.

Ed Sheerans liefdesaffaire met het singer-songwriter-zijn begon toen hij op 12-jarige leeftijd voor het eerst "Layla" van Eric Clapton op gitaar leerde spelen. De favoriete artiesten van zijn vader John - Damien Rice, Bruce Springsteen, Bob Dylan - werden praktisch continu gedraaid in het ouderlijk huis van Ed. Het was voor Ed dan ook altijd duidelijk dat alle wegen uiteindelijk naar het album "-" moesten leiden. Zelfs nadat de songs en het schrijfproces een geheel nieuwe betekenis en richting kregen na een reeks drastische gebeurtenissen in Ed's wereld in 2022, bleef één ding onaangetast: zijn sterke verlangen om een album te maken dat geworteld was in zijn liefde voor singer/songwriter composities. Nu Ed op het punt staat "-" uit te brengen, herinnert zijn meest persoonlijke werk tot nu toe ons eraan waarom hij een van de beste songwriters van zijn generatie is, een artiest die zijn eigen ervaringen kan vertalen in liedjes die troost en een gevoel van verbondenheid brengen.

Op "-" ervaren we een Ed Sheeran die het volledige scala van zijn capaciteiten aanspreekt, die zichzelf naar nieuwe hoogten drijft en daardoor de meest diepgaande songwriting uit zijn carrière presenteert. Aan zijn zijde als co-songwriter en producer: Aaron Dessner (The National). De twee werden aan elkaar voorgesteld door hun gezamenlijke vriendin Taylor Swift, gingen in februari vorig jaar aan de slag en schreven in de vier weken daarna meer dan 30 nummers. Het eindresultaat was een album waarvan de 14 tracks naadloos op elkaar aansluiten dankzij de uitstekende productie en variëren van gestripte, folk-getinte soundscapes tot meer weelderige arrangementen met volledige band/orkest begeleiding.

Ed Sheeran maakte voor het eerst furore in de Britse muziekwereld in 2011 toen hij zijn debuutalbum "+" uitbracht. Dit werd gevolgd door "x", "÷", "No.6 Collaborations Project", "=" en daarmee de opkomst van een artiest die geschiedenis schreef. Vandaag kijkt Ed Sheeran terug op een catalogus die hem tot een van de grootste muzikale succesverhalen maakt die de 21e eeuw heeft voortgebracht.

17 andere producten in dezelfde categorie: